Μαύροι Κύκλοι

MENU
MENU
SALONS
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μαύροι Κύκλοι

TEO Hair Salons
Δημοσιεύθηκε από Yiannis Michailidis σε Make up · Σάββατο 05 Οκτ 2019
Tags: YiannisMichailidisbeautyexpertmakeupfaceμακιγιάζμαύροικύκλοι

Μαύροι Κύκλοι

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι συνήθως ένα γνώρισμα που κληρονομείται. Υπάρχει στο DNA μελών της οικογένειας.
Οι μαύροι κύκλοι όμως μπορεί να οφείλονται και σε ελλιπή απορρόφηση πρωτεϊνών και βιταμινών. Επίσης οι αλλεργίες αποτελούν άλλη μια αιτία για την εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Αυτό φυσικά δεν παύει να κάνει την εικόνα σου να δείχνει κουρασμένη και να νοιώθεις “άβολα” .

Πριν προχωρήσεις στην πλήρη κάλυψη τους είτε με το κονσίλερ, είτε με κάποια  προϊόντα που υπόσχονται 100% εξαφάνιση των μαύρων κύκλων, καλό είναι να κάνεις κάποια πιο “πρακτική” και φυσική φροντίδα ώστε να μειώσεις το οίδημα κάτω από τα μάτια.
Εφαρμόζεις κρύα σακουλάκια τσαγιού, παγάκια τυλιγμένα σε ύφασμα ή φέτες αγγουριού κάτω από τα μάτια σου καθημερινά. Η τανίνη που περιέχει το τσάι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το πρήξιμο και το σκούρο χρώμα του κύκλου, ενώ οι ουσίες που περιέχονται στο αγγούρι ανανεώνει την όψη του δέρματος γύρω από τα μάτια σου.

Φρόντισε να καταναλώνεις άφθονα φρούτα, λαχανικά και συμπλήρωσε τη διατροφή σου με βιταμίνες αν είναι αναγκαίο. Επίσης εφοδίασε τον οργανισμό σου με άφθονα υγρά καθημερινά και το μυστικό είναι το άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Τέλος το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών σε ασυνήθιστα σημεία του σώματος συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών κάτω από τα μάτια. Συνεπώς μείωσε τη χρήση αλατιού για την υγεία αλλά και τους πρησμένους κύκλους σου.

Όσο αφορά τα καλλυντικά πρέπει  οπωσδήποτε να εφαρμόζεις μια αρκετά πλούσια ενυδατική κρέμα κάτω από τα μάτια ειδικά όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις κάποιο κονσιλερ ώστε να μην στεγνώσει και δείξει σπασμένη με γραμμές η περιοχή των κύκλων. Απαραίτητο επίσης είναι και το Serum πριν την εφαρμογή της κρέμας.

Σαν makeup artist αυτό που θέλω να πω είναι πως πρέπει να αποφεύγεις τα πολύ ανοιχτόχρωμα κονσιλερ γιατί δημιουργούν το αντίθετο αποτέλεσμα και κάνουν τον κύκλο να φαίνεται γκρι. Το κονσιλερ πρέπει να είναι 1 με 2 τόνους πιο ανοιχτό από το κανονικό τόνο του δέρματος και το εφαρμόζεις ταμποναριστά με πινέλο ή σφουγγαράκι.
           


Επιστροφή στο περιεχόμενο